Кулеба викликав угорського посла до МЗС

Читать на русском
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба викликав угорського посла Іштвана Ійдярто на розмову для того, щоб обговорити відносини між двома країнами.
Фото з відкритих джерел

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба викликав угорського посла Іштвана Ійдярто на розмову для того, щоб обговорити відносини між двома країнами.

Про це повідомляє прес-служба МЗС України.

У повідомленні зазначається, що у розмові з угорським дипломатом Кулеба згадав про нещодавній інцидент з виконанням гімну Угорщини депутатами ОТГ в Закарпатській області, назвавши таку ситуацію неприпустимою.

Він також закликав угорську сторону уникати кроків та заяв, які створюють «деструктивну емоційну напругу» в українсько-угорських відносинах.

«Будь-які твердження про те, що в Україні нібито є «залякування» угорської громади або її частини, є безпідставною спекуляцією. В Україні як правовій державі діє принцип індивідуальної, а не колективної відповідальності», - підкреслив очільник МЗС.

Повідомляється, що сторони обговорили також і нещодавні обшуки в Закарпатській області, які провела Служба безпеки України. Кулеба запевнив, що дії українських правоохоронців жодним чином не спрямовані проти угорської національної меншини.

Він додав, що всі громадяни України рівні перед законом незалежно від національності та етнічного походження.

Нагадаємо, напередодні Служба безпеки України у Закарпатській області провела обшуки у причетних до діяльності угорської благодійної організації осіб, яких підозрюють у сепаратизмі на користь Угорщини.

Також «Слово і діло» аналізувало історію непростих взаємин між Україною та Угорщиною за останні шість років.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: