Рада розблокувала кредит від уряду Польщі

Читать на русском
Йдеться про кредит на 100 млн євро, виділений для реалізації інфраструктурних проєктів на пунктах пропуску через кордон у західних регіонах.

Нардепи ухвалили в другому читанні законопроект №3039а, яким розблокували кредит від уряду Польщі.

За відповідний документ проголосувало 304 нардепа під час пленарного засідання у вівторок, 1 грудня.

Йдеться про кредит на 100 млн євро, виділений для реалізації інфраструктурних проєктів на пунктах пропуску через кордон у західних регіонах.

Погоджувальна рада: за що фракції та групи готові голосувати 1-4 грудняВерховна рада цього тижня розгляне законопроєкт щодо інвестиційних нянь і пакет ініціатив із підтримки бізнесу.

Закон передбачає внесення змін до Податкового кодексу щодо ставки податку на додану вартість за окремими операціями на період реалізації відповідного договору з Польщею про надання цього кредиту. Угоду про залучення кредиту уряди країн підписали ще у 2015 році.

Отже, тимчасово за нульовою ставкою ПДВ оподатковуються операції з постачання товарів/послуг на митній території України, які здійснюються безпосередньо виконавцями, зареєстрованими в Польщі, і їхніми представництвами, зареєстрованими на митній території України.

Операції оподатковуються відповідно до контрактів, укладених на виконання цього договору з замовниками проєктів з розвитку прикордонної дорожньої інфраструктури та облаштування пунктів пропуску українсько-польського кордону та інших проєктів, які будуть узгоджені сторонами договору і фінансуватися в рамках окремих контрактів між експортерами з Польщі та юридичними особами - резидентами України.

Також сьогодні Верховна рада відстрочила введення касових апаратів для ФОП.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: