Законотворча діяльність Ради: скільки ініціатив зареєстрували у листопаді

Читать на русском

У листопаді в парламенті зареєстрували 167 законопроєктів (у жовтні було 129). Президент Володимир Зеленський подав 9 законопроєктів, Кабмін Шмигаля – 26, народні депутати – 132. «Слово і діло» проаналізувало, які фракції і групи найбільш активно займалися законотворчою діяльністю.

Володимир Зеленський у листопаді вніс до парламенту законопроєкт про повернення кримінальної відповідальності за недостовірне декларування. Крім того, президент подав пакет документів про підтримку бізнесу під час карантину. Верховна рада сьогодні включила їх до порядку денного і має намір розглянути цього тижня.

Уряд Дениса Шмигаля зареєстрував у листопаді 26 законопроєктів, серед них: ратифікація угод з Польщею і Австрією, внесення змін до Кримінального процесуального кодексу і змін до Кодексу про процедури банкрутства.

Народні депутати внесли 132 законодавчі ініціативи. Фракція «Слуга народу» взяла участь в написанні 101 законопроєкту, найбільш активними були Дмитро Любота і Юрій Камельчук. Представники групи «За майбутнє» брали участь у створенні 35 законопроєктів, найбільше законотворчою діяльністю займався Сергій Мінько.

Фракція «Опозиційна платформа» працювала над 26 законопроєктами, «Батьківщина» – теж над 26, група «Довіра» – над 25, фракція «Голос» – над 22, «Європейська солідарність» – над 18.

Із позафракційних депутатів: Оксана Савчук працювала над 6 ініціативами, Дмитро Разумков, Руслан Стефанчук і Олена Кондратюк – над 4.

Нагадаємо, на нашій інфографіці можна подивитися, за що парламентські фракції та групи готові голосувати 1-4 грудня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: