Львів відмовився запроваджувати локдаун на новорічні свята

Читать на русском
Ситуація з коронавірусом у Львові поки що залишається стабільною і на Різдво до Львова хочуть приїхати численні туристи, а тому ніякі заборони не діятимуть.

Ситуація з коронавірусом у Львові поки що залишається стабільною і на Різдво до Львова хочуть приїхати численні туристи, а тому ніякі заборони не діятимуть.

Таку заяву зробив мер міста Андрій Садовий, повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

За його словами, з локдауном владі поспішати не слід.

«Новорічний» локдаун: чи варто посилювати карантин на святаЖорсткі обмеження у новорічний період підсилять негативні депресивні настрої серед людей й це матиме не тільки економічні наслідки, вважає експерт.

«Я дивлюся за кількістю людей, які хворіють в Україні. Чесно кажучи, зростання дуже серйозний. Однак у нас по Львову ситуація в принципі рівно тримається кількості людей, хворих і по ліжкомісць. Ми маємо близько 49% ліжок зайнятих в наших міських комунальних лікарнях», - сказав він.

Водночас Садовий уточнив, що напередодні Різдва в місті «особлива атмосфера».

«Наприклад, ми розуміємо, що Різдво скасувати не можна, адже у нас в цей час завжди особлива атмосфера у Львові. Дуже багато людей хочуть її побачити, і це потрібно врахувати, тому що ніякі заборони не діятимуть. Я дотримуюся думки, що потрібно щодня моніторити ситуацію і більше робити посилів з точки зору масочного режиму і дотримання карантину», - розповів він.

Раніше в Офісі президента Володимира Зеленського 30 листопада анонсували нараду щодо локдауну. Про результати пообіцяли повідомити українцям якомога швидше.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: