Військові зірвали спробу ворожої ДРГ замінувати українські позиції – ООС

Читать на русском
Українські військові зірвали спробу диверсійно-розвідувальної групи проросійських найманців провести мінування українських позицій в районі Луганського на Донбасі.
Фото: ООС

Українські військові зірвали спробу диверсійно-розвідувальної групи проросійських найманців провести мінування українських позицій в районі Луганського на Донбасі.

Про це повідомляє пресцентр штабу ООС.

«Злагодженими діями військовослужбовців підрозділів Об’єднаних сил було зірвано намагання ворожих диверсантів провести мінування позицій наших військ та відмовитися в подальшому від виконання диверсійних заходів. Після вогневого контакту противник відійшов», - зазначають у штабі.

Зазначається, що на місці відступу ДРГ українські бійці виявили три протипіхотні міни МОН-50, а також касетний контейнер КСФ-1 з мінами ПФМ-1.

Також бойовики залишили бронежилети з позивними «Мартин», «Худий» і «Григор», два речових мішки, бухту кабелю і чотири автоматних магазини, заряджених патронами калібру 5,45 мм.

Дії диверсантів коригувалися за допомогою БПЛА «Гранат», який входить в комплекс забезпечення дій артилерії «Наводчик-2». Бійці ЗСУ збили його в небі. Матеріали, витягнуті з безпілотника, вивчають контррозвідники.

«Проведення розвідки з використанням БПЛА свідчить про недотримання ворогом домовленостей, досягнутих під час засідання Тристоронньої контактної групи», - додають у штабі ООС.

Там також повідомили, що про дії окупантів поінформували спостерігачів СММ ОБСЄ через Спільний центр з контролю і координації.

Нагадаємо, раніше в Донецькій області боєць ЗСУ однієї з військових частин побив і підпалив свого товариша по службі.

Також ми писали, що на Донбасі збили безпілотник бойовиків.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: