Ми повинні боротися за визнання Голодомору геноцидом – Кулеба

Читать на русском
Українські дипломати повинні продовжувати боротьбу за донесення світовій спільноті правди про Голодомор 1932-1933 років та за його визнання геноцидом українського народу.
Фото з відкритих джерел

Українські дипломати повинні продовжувати боротьбу за донесення світовій спільноті правди про Голодомор 1932-1933 років та за його визнання геноцидом українського народу.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, пише пресслужба МЗС.

«Для нас, українських дипломатів, донесення правди про Голодомор-геноцид - це професійний виклик і справа честі. Борючись за визнання Голодомору геноцидом у світі, ми боремося не лише за себе. Ми боремося і за тих, хто не міг захистити себе тоді», - наголосив дипломат.

Він також закликав трансформувати ставлення до Голодомору-геноциду, зокрема розвінчати міф про те, що українці мовчазно йшли на смерть.

«Історичний факт: за період із 1 січня по 15 липня 1932 року в Україні зареєстровано 932 масові виступи проти сталінської колективізації. Давайте сьогодні також вшануємо героїзм цих людей. Які мали сміливість кинути виклик тоталітарній владі. Невідомо, чи був у них шанс перемогти. Але у них точно була гідність не здатися без бою», - сказав Кулеба.

Дипломат також подякував кожній українській громаді за кордоном, яка невтомно роками доносить у своїй країні правду про Голодомор.

Нагадаємо, в Україні сьогодні - День пам'яті жертв голодоморів. О 16:00 відбудеться загальнонаціональна хвилина мовчання. Після неї почнеться акція «Запали свічку» - свічки пам'яті запалять біля Меморіалу і на підвіконнях своїх будинків українці по всій країні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: