Ніколи не зможемо пробачити злочин Голодомору – Зеленський

Читать на русском
Україна ніколи не зможе забути і пробачити злочин Голодомору, винуватцем якого був сталінський режим.

Україна ніколи не зможе забути і пробачити злочин Голодомору, винуватцем якого був сталінський режим.

Про це заявив президент Володимир Зеленський на акції пам'яті жертв Голодомору в Києві, пише пресслужба ОПУ.

«Сьогодні ми вшановуємо пам'ять жертв Голодомору - злочину геноциду, який скоїв тоталітарний сталінський режим проти нашого народу, проти народу України», - сказав президент.

За його словами, згідно з різними дослідженнями, від Голодомору 1932-33 років померло від чотирьох до восьми мільйонів українців.

«Ці втрати можна порівняти з нашими втратами у Другій світовій війні. Ми українці і нам все під силу, але є дві речі, яких ми ніколи не зможемо - не зможемо це забути, не зможемо це пробачити», - сказав Зеленський.

«Величезний обсяг доказів все одно не дає ні розуму, ні серцю відповіді на просте запитання - за що? Як взагалі може з'явитися думка знищити цілий народ? Як можна забрати у людей останню крихту хліба, а з нею останню крихту надії? Надії, що ти або хоча б твої діти доживуть до наступного ранку», - додав глава держави.

На акції також були присутні спікер ВР Дмитро Разумков, прем'єр Олексій Гончарук, перша леді Олена Зеленська, митрополит Православної церкви України Епіфаній.

Після промови Зеленський оголосив загальнонаціональну хвилину мовчання, після чого учасники акції поклали свічки пам'яті до меморіалу жертв Голодомору.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: