АМПУ приховала витік нафти у Чорному морі – Держекоінспекція

Читать на русском
Адміністрація морських портів України свідомо приховала від Державної екологічної інспекції факт розливу нафтопродуктів у Чорноморську.
Фото: АМПУ

Адміністрація морських портів України свідомо приховала від Державної екологічної інспекції факт розливу нафтопродуктів у Чорноморську.

Про це заявив голова Держекоінспекції Андрій Мальований у Facebook.

За його словами, під час надзвичайної ситуації, ймовірно із судном «Аметист», у порту Чорноморська стався розлив нафтопродуктів, про що екологи дізналися зі ЗМІ, оскільки інформації від АМПУ вони не отримували, а самостійно заходити в портову зону працівники ДЕІ не мають права.

«Було прийнято рішення, в рамках взаємодії з прикордонниками, підійти до причалу з моря. В результаті чого наші співробітники зафіксували забруднюючі плями на поверхні води нафтопродуктами та помітили сліди сорбенту, який використовується для збору з водної поверхні нафтопродуктів.Тобто, в АМПУ знали про цей випадок і просто хотіли приховати результати катастрофи!», - наголосив голова ДЕІ.

Він додав, що інспектори взяли проби води для лабораторного аналізу, після його планується встановити розмір завданих державі розливом нафтопродуктів збитків.

Також Мальований повідомив, що за фактом приховування відомостей про екологічний стан водних ресурсів та недбалого ставлення до посадових обов’язків працівників Чорноморської філії ДП «АМПУ» екологічна інспекція скерувала повідомлення про вчинення кримінального правопорушення до Одеської обласної прокуратури та ДБР.

Нагадаємо, Вищий антикорупційний суд призначив підготовче засідання у справі 21,36 млн грн збитків державного підприємства «Адміністрація морських портів України» на 15 грудня.

Також ми писали, що суд Одеської області наклав арешт на танкер Delfi, який в кінці минулого року затонув поблизу пляжу Одеси.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: