Стало відомо, на якому етапі створення української COVID-вакцини

Читать на русском
Українська вакцина від коронавірусу вже пройшла доклінічні випробування, в тому числі на тваринах. Для тестування на людях потрібно виготовити 100 тисяч доз вакцин. На це може піти майже рік.
Фото Слово і діло

Українська вакцина від коронавірусу вже пройшла доклінічні випробування, в тому числі на тваринах, під час яких підтвердилася її ефективність. Для подальшого тестування на людях потрібно виготовити 100 тисяч доз вакцин.

Про це розповів міністр охорони здоров'я Максим Степанов в інтерв'ю на Youtube-каналі «Зе Інтерв'юер» в середу, 25 листопада.

Вакцина від коронавірусу: скільки доз планують закупити країни світуУкраїна розраховує отримати вакцину від коронавірусу в рамках програми COVAX. США, Канада і деякі інші країни резервують вакцину у компаній-розробників.

«Доклінічне випробування проводилося протягом шести місяців в лабораторних умовах, в тому числі на тваринах. Імунізація, яку вони робили - наша компанія «Діапроф-Мед» спільно з співробітниками інституту мікробіології - на мишах, на кроликах, доводила, що на введення цього антигену, який є кандидатом на вакцину, виробляються антитіла. Довели, що ці антитіла повністю є аналогічними тим, які є в організмі людини, яка повністю перехворіла на COVID-19. Довели, що ці антитіла повністю нейтралізують вірус в живих клітинах. Тобто, коли вірус потрапляє, антитіла його повністю нейтралізують. Ці дослідження вони проводили в Туреччині, в США», - повідомив Степанов.

За словами міністра, подальші клінічні випробування на людях можуть тривати після виготовлення 100 тисяч доз.

«Для того, щоб почати випробування, треба виготовити 100 тисяч доз вакцини, а потім вже займатися всіма клінічними випробуваннями: перша, друга, третя стадія клінічних випробувань. Це може зайняти близько року», - уточнив він.

Нагадаємо, Україна в рамках ініціативи COVAX розраховує отримати понад 8 мільйонів доз майбутньої вакцини проти коронавируса.

Раніше повідомлялося, що реєстрацію своєї вакцини в США вже почали компанії Pfizer і BioNTech.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: