СБУ розпочала більше 500 кримінальних проваджень щодо корупції – Баканов

Читать на русском
За матеріалами Служби безпеки України з початку року було розпочато 510 кримінальних проваджень щодо корупційних злочинів, повідомлено про підозру 679 особам.
Фото з відкритих джерел.

За матеріалами Служби безпеки України з початку року було розпочато 510 кримінальних проваджень щодо корупційних злочинів, повідомлено про підозру 679 особам.

Про це розповів очільник СБУ Іван Баканов на оперативній нараді з генеральним прокурором Іриною Венедіктовою, повідомляє пресслужба Офісу генерального прокурора.

Запитання Зеленського №1 про довічне ув’язнення за корупцію: світовий досвідУ яких країнах топ-корупціонери можуть відсидіти лише 4 роки, а де за такі злочини дають довічне ув'язнення, рубають руки чи страчують.

«104 особи засуджено і 143 посадовців звільнено. За його (Баканова — ІФ) інформацією, в органах влади різних рівнів служба виявила найбільше корупційних правопорушень», — сказано у повідомленні.

Також було розпочато 208 кримінальних проваджень за фактами корупції серед працівників правоохоронних органів та органів контролю.

Нагадаємо, раніше генеральний прокурор України Ірина Венедіктова заявила, що Державне бюро розслідувань повинно усунути недоліки в своїй роботі протягом найближчих двох місяців.

За її словами, незалежність українських прокурорів опинилася під загрозою через дискримінацію в оплаті їхньої праці.

Наші аналітики нарахували в Ірини Венедіктової 33 обіцянки, з яких 13 вже виконано. Ще 15 – у процесі виконання.

В очільника СБУ Івана Баканова 7 обіцянок. Всі вони ще в процесі виконання.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: