Головнокомандувач ЗСУ озвучив втрати за час перемир'я з липня

Читать на русском
Головнокомандувач Збройних сил Руслан Хомчак розповів, скільки військових ООС загинуло за час перемир'я на Донбасі з липня 2020.
mil.gov.ua

За 122 дні припинення вогню на Донбасі (з 27 липня цього року) внаслідок бойових дій українська армія втратила чотирьох військових.

Про це на зустрічі з представниками ЗМІ заявив головнокомандувач Збройних сил Руслан Хомчак, передає агентство armyinform.com.

«Мирний план» від бойовиків: чи визнала Росія себе стороною конфліктуРосія може бути визнана агресором лише в рамках юридичного поля, а не політичних заяв, вважає експерт.

За його словами, за 122 дні перемир'я загинули 4 українських військових, причому четвертий - напередодні від кулі снайпера. Хомчак нагадав, що учора в передмісті Авдіївки снайпер обстріляв позиції окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців.

«Поранений військовослужбовець 72-ї бригади, на жаль, в лікарні помер. Це четвертий випадок загибелі за 122 дня, маємо 14 осіб поранених. Звичайно, це багато, якщо гинуть або травмуються люди. Однак якщо брати в порівнянні з минулим періодом, ми не беремо 2014-2015 роки, це, звичайно, мало», - додав Хомчак.

Він також пояснив, чому після снайперського обстрілу сили ООС не відкрили вогонь у відповідь. За його словами, командир прийняв рішення вогонь не відкривати, бо «невідомо, чи вдалося б евакуювати військового».

Нагадаємо, на засіданні ТКГ 25 листопада Росія підтримала план дій щодо Донбасу, який запропонували бойовики.

Представник української делегації в ТКГ Олексій Арестович заявив, що РФ таким чином фактично вперше визнала себе стороною конфлікту на Донбасі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: