У Києві різко збільшилася кількість безробітних

Читать на русском
Пік навантаження припав на квітень, коли було зареєстровано 9,4 тисячі безробітних, в серпні кількість нових безробітних зросла на 3 тисячі.
24 канал

З початку 2020 року Київська служба зайнятості зареєструвала 32,6 тис. безробітних. За період з 12 березня до 9 вересня, коли урядом було запроваджено карантин у зв'язку з розповсюдженням коронавірусу - 28,2 тисячі.

Про це повідомляє пресслужба Київського міського центру зайнятості в п'ятницю, 11 вересня.

«На початку вересня на обліку в службі перебувало 25196 безробітних - в 3,1 раза більше, ніж на аналогічну дату минулого року (8046)», - йдеться в повідомленні.

Друга хвиля COVID-19: чи буде зростати рівень безробіттяРівень безробіття бути збільшуватися й основним фактором є послаблення бізнесу під час продовження карантинних обмежень, вважає експерт.

За даними пресслужби, пік навантаження припав на квітень, коли було зареєстровано 9,4 тисячі безробітних, в серпні кількість нових безробітних зросла на 3 тисячі.

При цьому зросли обсяги працевлаштування: з 305 осіб, забезпечених роботою за допомогою служби зайнятості у квітні, до 1432 - в серпні. В цілому, за сприяння служби з початку року працевлаштовано 8,8 тис. громадян, в т. ч. 6,1 тис. - під час карантину.

Із загальної кількості найбільше працевлаштованих отримали роботу в оптовій і роздрібній торгівлі, на підприємствах переробної промисловості, у сфері державного управління і оборони, на транспорті, в професійній, науковій і технічній діяльності. Сьогодні в базі Київського міського центру зайнятості нараховується 10318 вакансій.

Нагадаємо, 2 вересня Верховна рада в першому читанні схвалила законопроект про допомогу тим, хто втратив роботу через епідемію COVID-19.

Також відзначимо, в Мінекономіки повідомили результати програми по частковому безробіттю.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: