«Чорна п’ятниця»: чи не втратили знижки актуальність для покупців

Читать на русском
Олексій Дорошенкодиректор Асоціації постачальників торговельних мереж

У всьому світі розпочинаються дні знижок, відомі як «чорна п’ятниця». Через карантинні обмеження люди більше замовляють товарів через інтернет. У коментарі «Слово і діло» економіст Олексій Дорошенко зауважив, що епідемія вплинула на те, як українці роблять покупки. Тому є ризик, що цьогоріч традиційний розпродаж буде не такий популярний.

«Ця п’ятниця буде не такою уже й «чорною», як в Україні, так і всьому світі. Якщо зараз покупки робитиме приблизно 20%-30% людей, то ми побачимо непоганий результат, але, звісно, це не те, на що розраховують магазини», — сказав Дорошенко.

Економіст додав, що у часи епідемії сезон знижок утратив актуальність.

У ВООЗ застерегли від послаблення карантину на РіздвоВООЗ застерігає від зняття обмежень на час різдвяних свят в регіонах з несприятливою епідеміологічною обстановкою.

«Принцип «чорної п’ятниці» не в тому, щоб зробити знижку вищою, а в тому, щоб продати більше товару. Якщо ти робиш знижку 30% і продаєш вдвічі більше товару, це означає, що ти виграєш. А якщо ти робиш знижку 30%, а в тебе купують, як і купували, то це невигідно. У нас магазини стикаються із тим, що дають реальну знижку, але люди купувати більше не починають. Я думаю, так буде і зараз. Ми не побачимо реальних акцій, бо це можливо лише за великої купівельної спроможності», — сказав Дорошенко.

На думку експерта, у період епідемії зиск від знижок під час «чорної п’ятниці» не буде помітним.

«У всьому світі цей маркетинговий хід постраждає від карантину. Бо люди більше купують онлайн. Є ще «кіберпонеділок», що настає після «чорної п’ятниці», — це традиція, щоби усі звикали до онлайн-шопінгу. Ми побачимо, що в цьому році зростатимуть такі продажі й поступово звичайні покупки у магазинах відходитимуть на другий план», — пояснив економіст.

Нагадаємо, в Україні до кінця листопада продовжує діяти карантин «вихідного дня». При цьому в Кабміні не виключають, що його можуть продовжити.

Раніше в МОЗ назвали умову запровадження локдауну в Україні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: