У Білорусі пред'явили звинувачення одному з опозиціонерів

Читать на русском
КДБ Білорусі висунув офіційне звинувачення заарештованому білоруському опозиціонеру Віктору Бабарику. Його звинувачують в отриманні хабарів.
фото tut.by

КДБ Білорусі висунув офіційне звинувачення заарештованому білоруському опозиціонеру Віктору Бабарику за статтею хабарництво.

Про це повідомляє місцевий канал TUT.by в Telegram.

Як повідомляється, Бабарику пред'явлено звинувачення за ч. 3 ст. 430 і ч. 2 ст. 235 КК Республіки Білорусь (отримання хабарів організованою групою в особливо великому розмірі, а також легалізація коштів, отриманих злочинним шляхом в особливо великому розмірі).

Як уточнює портал, перша стаття передбачає тюремне ув'язнення на термін від 5 до 15 років, а друга - в'язниця на термін від 4 до 7 років.

Також звинувачення в отриманні хабарів пред'явлені заступникам голови правління «Белгазпромбанку» Сергію Шабану, Олександру Ільясюку, Кирилу Бадею, Дмитру Кузьмичу, колишньому першому заступнику голови правління Олексію Задойко і заступнику голови правління Сергію Доброльоту. Засновнику ТОВ «Актівлізинг» Віктору Кобяку пред'явлено звинувачення в дачі хабара у великому розмірі.

При цьому в КДБ Білорусі заявили, що всі фігуранти «повністю визнали свою провину в інкримінованих їм злочинах, за винятком В.Бабаріко».

Нагадаємо, на минулому тижні Україна приєдналася до санкцій ЄС проти Білорусі.

Сьогодні Олександр Лукашенко заявив, що Білорусь не хоче конфліктів з іншими країнами.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: