Шмигаль підтвердив підготовку жорсткого карантину

Читать на русском
В Україні обговорюється питання щодо впровадження більш жорсткого карантину, але точної дати поки що немає. У Кабміні мають намір подивитися на ефект карантину «вихідного дня».

В Україні обговорюється питання щодо впровадження більш жорсткого карантину, але точної дати поки що немає. У Кабміні мають намір подивитися на ефект карантину «вихідного дня».

Про це в Facebook повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

За його словами, після карантину вихідного дня в грудні можна буде оцінити його результат.

«Ми бачимо цей результат у виході на плато за кількістю хворих», - зазначив Шмигаль.

Підтримка бізнесу на карантині: чи діють програми для підприємцівПрограма доступних кредитів може стати у пригоді рефінансування наявного боргу, однак більшість підприємців навіть не звертається по ці позики, вважає експерт.

Він також підтвердив підготовку плану щодо запровадження більш жорсткого карантину.

«Але - це план Б, якщо не спрацює карантин вихідного дня. Ми почали публічне обговорення цього плану Б, щоб вся країна розуміла його. Ми хочемо, щоб наші кроки були зрозумілими та передбачуваними для людей і бізнесу», - підкреслив Шмигаль.

У зв'язку з цим на цьому тижні проводилися зустрічі з мерами, бізнесом і церквами. А серед місцевої влади проводять опитування про оптимальність протиепідемічних правил.

«Тривають щоденні консультації з епідеміологами й інфекціоністами. Аналізується ситуація по кожному регіону. Все це ми робимо зараз, щоб напрацювати спільний, зважений і підтриманий усіма план. Хочу ще раз підкреслити: жодної дати про введення більш жорсткого карантину зараз немає», - додав Шмигаль.

Нагадаємо, в Україні до кінця листопада продовжує діяти карантин вихідного дня. При цьому в Кабміні не виключають, що його можуть продовжити.

Раніше в МОЗ назвали умову введення локдауна в Україні.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: