Стала відома причина обшуків у музеї Революції гідності

Читать на русском
Обшуки в музеї Революції гідності в Києві. Керівництво музею і приватні підрядники підозрюються у розкраданні бюджетних коштів.
фото LIGA.net

СБУ і поліція назвали причину обшуків в музеї Революції гідності в Києві. Керівництво музею і приватні підрядники підозрюються у розкраданні бюджетних коштів.

Про це повідомила пресслужба СБУ у четвер, 19 листопада.

Дробович повідомив, коли почнуть будувати музей Революції гідностіБудівництво музею Революції Гідності може стартувати з 2021 року. На сьогоднішній день ще не укладено контракт з генпідрядником.

Як повідомляється, слідчі підозрюють чиновників меморіального комплексу в розкраданні грошей, виділених на реконструкцію об'єкта.

Правоохоронці з'ясували, що в кінці 2018 року керівництво музею Революції гідності уклало договір на виконання будівельних робіт з ТОВ.

«Керівництво Музею уклало договори на майже 150 млн грн на роботи з реконструкції та благоустрою об'єктів меморіального комплексу. Підрядникам був перерахований аванс в розмірі 80% від суми договору, що склало 111 млн грн», - розповіли в СБУ.

Однак роботи з реконструкції фактично не проводилися.

«Замість цього більша частина отриманих підрядником бюджетних коштів була витрачена не на цілі, які прописані у відповідних договорах», - йдеться в повідомленні СБУ.

У пресслужбі поліції додали, що на казначейському рахунку підрядника залишалося понад 9 млн грн.

«Згідно з актом ревізії, на казначейському рахунку підрядника залишок коштів по об'єкту, станом на березень 2020 року, становив 9 878 517 гривень. Також виявлені фінансові порушення і в музеї Революції гідності, що призвело до збитків на суму майже 4 мільйони гривень», - розповіли в поліції.

Досудове розслідування проводиться за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) ККУ.

Нагадаємо, вранці 19 листопада стало відомо, що силовики проводять обшуки в Національному музеї Революції гідності в Києві.

У травні ДБР прорвалося в музей з картинами Порошенка, де сталась сутичка.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: