У МОЗ озвучили терміни підписання угоди з COVAX

Читать на русском
Україна до 7 грудня підпише угоду про співпрацю з COVAX на постачання вакцини від коронавірусу.
Фото Слово і діло

Україна готується підписати угоду про співпрацю з глобальним механізмом COVAX з постачання вакцини від COVID-19 вже у перший тиждень грудня.

Про це повідомляє пресслужба МОЗ у четвер, 19 листопада.

Вакцину від коронавірусу безкоштовно отримають близько 4 млн українців – ЛяшкоCOVAX підтвердив виділення Україні вакцини від коронавірусу. Безкоштовно вакцинуватися зможуть 20 відсотків українців.

Згідно з повідомленням, до кінця року буде підписано дві угоди з COVAX.

«До 27 листопада буде підписано технічну потребу від України. Наступний крок - підписання умов співпраці до 7 грудня», - повідомили в МОЗ.

За словами міністра охорони здоров'я Максима Степанова, планується, що Україна отримає майбутню вакцину проти COVID-19 декількома траншами.

«Обсяг першого траншу, наданого COVAX, складе близько 1 млн 200 тис. доз. Пріоритетною групою ризику, що підлягатиме проведенню щеплень проти коронавірусної хвороби на першій хвилі отримання вакцин, визначено працівників галузі охорони здоров’я», - повідомив він.

Нагадаємо, 18 листопада глобальний механізм COVAX підтвердив виділення вакцини від коронавірусу Україні. Це стане можливим, як тільки її зареєструють. Україна безкоштовно отримає дози вакцини для 4 млн населення.

У МОЗ уточнили, скільки буде коштувати одна доза вакцини в рамках механізму COVAX. При цьому процес вакцинації являє собою введення двох доз.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: