Суд знову продовжив обов'язки ексзаступниці міністра культури

Читать на русском
Столичний райсуд задовольнив клопотання прокурора САП про продовження обов'язків одній із підозрюваних у справі шахрайства.
Солом'янський суд Києвафото: «Слово і діло»

Суд продовжив до 17 січня 2021 року строк дії обов'язків колишньої заступниці міністра культури Вікторії Лісничої, яку Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють у шахрайстві.

Таке рішення 17 листопада ухвалив слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, 15 листопада суд взяв під варту Лісничу із альтернативою 576 300 грн застави. За неї внесли цю суму і вона вийшла із СІЗО. Тому на підозрювану поклали такі обов'язки: не відлучатися з міста Києва без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та/або роботи; утримуватися від спілкування зі свідками та іншими підозрюваними; не відвідувати приміщення Офісу президента та Верховної ради; здати на зберігання закордонні паспорти і носити електронний браслет. Пізніше суд зняв із неї браслет.

У зв'язку з наближенням дати завершення дії обов'язків прокурор САП просив їх продовжити. Вивчивши клопотання, суддя його задовольнив і продовжив дію таких обов'язків: повідомляти про зміну місця свого проживання та/або роботи, а також утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними.

Нагадаємо, 12 листопада НАБУ затримало директору департаменту Офісу президента Світлану Кондзелю, Лісничу і Миколу Пасальського. У Бюро повідомили, що їх затримали одразу після одержання першого траншу неправомірної вигоди. За версією слідства, Кондзеля вимагала з фізичної особи 300 тисяч доларів неправомірної вигоди за сприяння в призначенні на посаду члена наглядової ради НАК «Нафтогаз Україна».

Пізніше їм повідомили про підозру в закінченому замаху на шахрайство (заволодіння чужим майном за попередньою змовою групою осіб в особливо великому розмірі), а також закінченому замаху на підбурювання до надання неправомірної вигоди посадовцю.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: