Хто з українських топ-політиків і чиновників захворів на коронавірус

Читать на русском

Верховна рада змушена була змінити графік пленарних засідань через спалах коронавірусу серед депутатів. Станом на 6 жовтня на лікарняному з підтвердженим захворюванням перебували 22 нардепи, захворіли також кілька співробітників апарату парламенту. Всього за час пандемії були інфіковані більше 50 депутатів. «Слово і діло» пропонує подивитися, хто з політиків і чиновників підхопив COVID.

Ще на початку літа на коронавірус перехворіла дружина президента України Олена Зеленська. 16 червня Зеленську госпіталізували в лікарню з діагнозом негоспітальна двобічна полісегментарна пневмонія середнього ступеня тяжкості. 3 липня в Офісі президента повідомили, що перша леді одужала.

Більше 10 народних депутатів від фракції «Слуга народу» вже перехворіли на коронавірус, серед них Роман Грищук, Жан Беленюк, Максим Перебийніс. В даний момент хворіє глава партії Олександр Корнієнко.

Першим хворим на COVID-19 у парламенті був нардеп Сергій Шахов з групи «Довіра». Про його хворобу стало відомо 18 березня, через кілька днів депутата госпіталізували. З його політичної сили хворів також Сергій Вельможний.

Коронавірус не оминув і лідера «Батьківщини» Юлію Тимошенко, яка захворіла в кінці серпня. На початку стан Тимошенко було важким, надходили суперечливі відомості про те, чи підключена вона до апарату ШВЛ. Однак все обійшлося, 11 вересня політик отримала негативний тест. З фракції Тимошенко перехворіли також Іван Крулько і Олег Мейдіч. За непідтвердженими даними зараз заразився Сергій Власенко.

В «Опозиційній платформі – За життя» на коронавірус перехворіли Вадим Новинський, Ігор Кісільов, Віталій Борт і Олександр Лукашев. У Нестора Шуфрича спочатку був позитивний тест на коронавірус, а потім кілька негативних. Коронавірус перенесла також глава партії «Голос» Кіра Рудик.

29 вересня Петро Порошенко повідомив, що отримав позитивний тест на коронавірус. 7 жовтня його дружина Марина розповіла, що у п'ятого президента двостороннє запалення легенів і він знаходиться в лікарні у важкому стані.

З представників місцевої влади коронавірус діагностували у мера Харкова Геннадія Кернеса (який поїхав лікуватися в німецьку клініку «Шаріте»), мера Тернополя Сергія Надала, голови Миколаївської ОДА Олександра Стадника.

Нагадаємо, «Слово і діло» відстежило динаміку тестування на коронавірус в Україні з 23 серпня до 23 вересня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: