Півтора року роботи ОПУ: як команда Зеленського виконує обіцянки

Читать на русском

«Слово і діло» продовжує стежити, як президент Володимир Зеленський і його команда виконують обіцянки. За півтора року роботи керівники Офісу глави держави виконали 46 обіцянок, провалили – 22, у процесі виконання – 79.

З 20 жовтня по 20 листопада керівники ОПУ дали 4 нових зобов'язання, провалили – 2, жодного виконаного немає.

Заступник керівника ОПУ Кирило Тимошенко не виконав обіцянку забезпечити проведення перемовин президента з представниками морського бізнесу. Про це він говорив в липні, але досі така зустріч не відбулася, про що повідомили в Офісі президента.

Юлія Ковалів запевняла, що до 2021 року шахтарі будуть вчасно отримувати зарплату: «Шахтарям до кінця року, передусім державним копальням, буде зарплата платиться вчасно». У Міністерстві енергетики повідомили, що станом на 1 жовтня працівникам державних вуглевидобувних підприємств заборгували 292,3 млн грн.

На початку листопада в Міненерго заявили, що проблема боргу все ще не вирішена. У державному бюджеті планується передбачити ще 1,4 млрд грн на виплати гірникам до кінця року і погашення заборгованості, яка тягнеться ще з вересня. Необхідний для цього закон №4119 парламент уже ухвалив. Борги перед шахтарями погасять, але зарплата все одно була виплачена не вчасно, тому обіцянку Ковалів не виконала.

Чотири нових обіцянки дав керівник Офісу президента. Андрій Єрмак запевнив, що на Донбасі і на заході України буде створена вільна економічна зона.

Також Єрмак зобов'язався створити програму пільгового вступу дітей медиків в установи вищої освіти. Крім того, керівник ОПУ планує залучити міжнародних експертів до експертизи законопроєктів щодо судової реформи.

Обіцянки керівників ОПУ за попередній місяць можна подивитися тут.

Також в нашому дайджесті можна почитати, як президент Володимир Зеленський виконує обіцянки.

Нагадаємо, Андрій Єрмак обійшов Андрія Богдана за терміном перебування на посаді очільника ОПУ. «Слово і діло» порівняло, хто з них виконав більше обіцянок.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: