Рада ухвалила закон про штрафи за відсутність маски

Читать на русском
Верховна рада 6 листопада ухвалила в цілому законопроект про штрафи за відсутність масок в громадських місцях і транспорті.
Getty Images

Верховна рада ухвалила за основу і в цілому законопроект про штрафи за відсутність масок в громадських місцях і транспорті.

На засіданні в п'ятницю, 6 листопада, відповідний законопроект №3891 підтримали 262 нардепа.

Штрафи за неносіння масок: чи можуть санкції поліпшити ситуацію з COVID-19Підвищення штрафів за неносіння масок може бути дієвим, якщо буде запроваджений прозорий механізм контролю, вважає експерт.

Законопроект вносить зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби.

Відповідно до закону, в Україні будуть штрафувати за перебування в громадських будівлях, спорудах, громадському транспорті під час дії карантину без одягнених засобів індивідуального захисту, в тому числі респіраторів або захисних масок, що закривають ніс і рот, в тому числі виготовлених самостійно.

«Штраф може стягуватися на місці вчинення адміністративного правопорушення виключно за допомогою безготівкових платіжних пристроїв», - уточнив глава МОЗ Максим Степанов.

Розмір штрафу складе від десяти до п'ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (170-255 гривень).

Нагадаємо, раніше в МОЗ пояснили механізм штрафів за відсутність маски.

Зараз в Україні також розглядають варіант запровадження карантину «вихідного дня». При цьому локдаун в країні поки не планується.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: