В ООН назвали країни, яким загрожує голод

Читать на русском
З загрозою голоду стикаються країни на чотирьох континентах. У цих державах відбуваються збройні конфлікти.
twitter.com/unitednationsru

З загрозою голоду стикаються країни на чотирьох континентах. У цих державах відбуваються збройні конфлікти.

Як повідомило агентство Anadolu з посиланням на звіт міжнародної організації продовольства FAO, що входить до структури ООН, зараз критична ситуація з голодом населення фіксується в Буркіна-Фасо, Нігерії, Південному Судані та Ємені.

В ООН назвали кількість жителів планети, яким загрожує голод через пандеміюЧерез пандемію коронавірусу безліч людей постраждає від голоду. Такі дані аналізу Всесвітньої продовольчої програми ООН.

У доповіді наголошується, що у всіх зазначених країнах відбуваються збройні конфлікти і це погіршує ситуацію з продовольчою безпекою для місцевого населення.

FAO заявила, що ще 16 країн знаходяться в групі високого ризику зростання гострого голоду: Венесуела, Гаїті, Афганістан, Сирія, Ліван, Судан, Ефіопія, Сомалі, Мозамбік, Сьєрра-Леоне, Малі, Нігер, Камерун, Центральноафриканська Республіка, Демократична Республіка Конго, Зімбабве.

«Ми знаходимося на катастрофічному повороті. І знову ми стикаємося з ризиком голоду одночасно в чотирьох різних частинах світу. Коли ми оголошуємо про голод - це означає, що вже втрачено багато життів. Якщо ми почекаємо, щоб дізнатися це напевно, люди будуть вже мертві», - заявила директор FAO з надзвичайних ситуацій Маргарита ван дер Вельден.

Нагадаємо, в ООН заявляли, що причиною голоду в Лівані може стати масштабний вибух в порту Бейрута.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: