Ватикан запропонував безкоштовно перевіряти безхатченків на коронавірус

Читать на русском
Архієпископ Ріно Фізікелла повідомив, що зараз проводиться близько 50 тестів на коронавірус на день, і ця ініціатива триватиме нескінченно.

Папа Римський Франциск запропонував безкоштовно перевіряти на коронавірус бідних і бездомних у Римі - тести робитимуть у клініці на площі Святого Петра, яка була відкрита декілька років тому для надання базової медичної допомоги нужденним людям.

Про це повідомляє Reuters у четвер, 12 листопада.

Архієпископ Ріно Фізікелла повідомив, що зараз проводиться близько 50 тестів на коронавірус на день, і ця ініціатива триватиме нескінченно. Також відомо, що люди з негативним тестом отримають сертифікат на вступ до притулку, а ті, у кого позитивний тест, направляються на подальше лікування.

Відзначається, що багато бездомних в Італії - це іноземці, які не мають сімейного лікаря в національній системі охорони здоров'я. Італійці ж, які стали безхатченками через економічні труднощі, часто занадто соромляться повертатися до своїх сімейних лікарів.

Нагадаємо, за минулу добу в Італії зафіксували 32 961 новий випадок зараження коронавірусом. Всього, із початку пандемії, у країні зареєстровано вже 1 028 424 хворих.

Ми також писали, що Іспанія планує безкоштовно вакцинувати від COVID понад 10 млн громадян.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: