Хабарі від Микитася: підозрюваному не змінили запобіжний захід

Читать на русском
Апеляційна палата залишила скаргу прокурора САП на рішення слідчого судді антикорупційного суду без задоволення.
апеляційна палата Вищого антикорупційного судуфото: «Слово і діло»

Апеляційна палата залишила під особистим зобов'язанням директора ТОВ «Фінансова компанія «Житло-капітал» Єгора Смілого, якого Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють у пособництві колишньому народному депутату Максиму Микитасю в наданні неправомірної вигоди посадовій особі.

Таке рішення 6 листопада ухвалила колегія суддів палати Вищого антикорупційного суду, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, ВАКС відпустив Смілого під особисте зобов'язання. Водночас детектив просив застосувати до підозрюваного запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 10 млн грн з покладенням низку процесуальних обов`язків. Не погодившись з особистим зобов'язанням, прокурор САП просив скасувати рішення слідчого судді і застосувати до Смілого запобіжний захід у вигляді 10 млн грн застави.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру екснардепу Микитасю у наданні неправомірної вигоди. Також вони вручили підозру директору з нових ядерних установок відокремленого підрозділу «Атомпроектінжиніринг» НАЕК «Енергоатом» Ігорю Орлову. Пізніше йому обрали запобіжний захід у вигляді майже 10 млн грн застави. Сам Микитась досі перебуває під вартою у межах іншої справи.

Слідство встановило, що у 2017 році Орлов, зловживаючи своїм службовим становищем, уклав із компанією, підконтрольною Микитасю, договір на 929 млн грн. Згідно з ним ця компанія мала збудувати Централізоване сховище відпрацьованого ядерного палива реакторів ВВЕР АЕС України. Згодом витрати на будівництво сховища зросли до 1,36 млрд грн. Однак об'єкт й досі не введено в експлуатацію.

Натомість упродовж 2017-2019 років сім'я директора ВП «Атомпроектінжиніринг» безоплатно одержала від ФК «Житло-капітал», очолюваної Смілим, і також підконтрольної Микитасю, три квартири в новобудовах Києва загальною вартістю майже 4,42 млн грн, що, за версією слідства, є неправомірною вигодою.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: