У світі зафіксована рекордна кількість хворих на коронавірус

Читать на русском
Число тих, що заразився на коронавірус у світі зросло за минулий тиждень більш ніж на 3,6 млн. - це найвищий показник з початку пандемії.

Число тих, що заразився на коронавірус у світі зросло за минулий тиждень більш ніж на 3,6 млн - це найвищий показник з початку пандемії. Кількість летальних випадків збільшилася більш ніж на 54 тис., що на 9 тис. більше, ніж тижнем раніше.

Про це повідомляє Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ).

«За останній тиждень загальна кількість випадків COVID-19 зросла на 8% у порівнянні з попереднім тижнем, склавши понад 3,6 млн», - йдеться в інформаційному бюлетені ВООЗ.

Станом на 8 листопада у світі було зареєстровано близько 49,7 млн хворих на коронавірус і понад 1,2 млн смертей.

«Найбільша частка нових випадків за сім днів як і раніше доводиться на Європейський регіон, з якого прийшли повідомлення про більш ніж половину нових випадків (54%) і майже половину (47%) нових смертей», - вказує організація.

Попередній рекорд зростання захворюваності у світі за сім днів був зафіксований з 26 жовтня по 1 листопада - понад 3,3 млн випадків.

Коронавірус у світі: в яких країнах протестували проти карантинуУ Німеччині, Франції, Італії, Австралії та Британії протестували проти нових карантинних обмежень через коронавірус.

В Європейському регіоні з 2 по 8 листопада заразилися майже 1,99 млн осіб, а загальна кількість інфікованих перевищила 13 млн. За сім днів зареєстровано понад 25 тис. смертей, на 1 листопада їхнє загальне число перевищило 311 тис.

У Північній і Південній Америці число хворих на коронавірус зросло більш ніж на 1 млн, до більш ніж 21 млн. За тиждень померли понад 17 тис. осіб, а загальна кількість померлих перевищила 656 тис.

У регіоні Південно-Східної Азії за тиждень заразилися понад 390 тис. осіб, і їхнє загальне число перевищило 9,6 млн. Кількість померлих перевищила 149 тис., що на 5,1 тис. більше, ніж тижнем раніше.

У США число тих, що заразився коронавірусом збільшилося за тиждень більш ніж на 684 тис., у Франції - більш ніж на 382 тис., в Індії - більш ніж на 323 тис.

Нагадаємо, Іспанія планує безкоштовно вакцинувати від COVID понад 10 млн громадян.

Також відзначимо, вакцина від COVID-19 американської компанії Pfizer не надійде до продажу незабаром.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: