Президент підписав указ про захист інтересів жертв викрадень

Читать на русском
Зеленський підписав указ про заходи щодо захисту прав та інтересів осіб, зниклих безвісти за обставин, жертв насильницьких пропаж, членів їх сімей.
Фото з відкритих джерел.

Президент України Володимир Зеленський підписав указ Про заходи щодо захисту прав та інтересів осіб, зниклих безвісти за обставин, жертв насильницьких пропаж, членів їх сімей.

Документ №495/2020 передбачає залучення громадськості, правозахисників та членів сімей загиблих воїнів до розробки плану.

Чи повернулася Україна в «лихі 90-ті»: як змінився рівень злочинності з 1992 рокуЯк змінився рівень злочинності в Україні з 1992 року – кількість вбивств, грабежів, зґвалтувань.

План повинен забезпечити ефективну діяльність комісії з питань осіб, зниклих безвісти при особливих обставинах, та функціонування єдиного реєстру таких осіб.

Уряд має забезпечувати щорічне проведення заходів до міжнародного дня насильницьких заходів 30 серпня. Подібні заходи повинні будуть забезпечувати облдержадміністрації та Київська міськдержадміністрація.

Нагадаємо, силовики викрили діяльність злочинного угруповання, яке спеціалізувалося на збуті зброї, рейдерських захопленнях та вимаганнях, виготовленні та збуті наркотиків.

Також «Слово і діло» вивчило, як змінювався рівень злочинності в Україні в 1992-2020 роках, щоб перевірити, наскільки правдивою є ця теза.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: