В Україні викрили велике ОЗУ

Читать на русском
Силовики викрили злочинне угруповання, яке спеціалізувалося на збуті зброї, рейдерські захоплення та вимаганнях.
ssu.gov.ua

Силовики викрили діяльність злочинного угруповання, яке спеціалізувалося на збуті зброї, рейдерських захопленнях та вимаганнях, виготовленні та збуті наркотиків.

Про це повідомляє Офіс генпрокурора в суботу, 24 жовтня.

Чи повернулася Україна в «лихі 90-ті»: як змінився рівень злочинності з 1992 рокуЯк змінився рівень злочинності в Україні з 1992 року – кількість вбивств, грабежів, зґвалтувань.

До складу угруповання входили колишні і діючі співробітники правоохоронних органів, колишні бійці добровольчих батальйонів, представники кримінального середовища і працівники охоронних компаній.

«Діючі правоохоронці отримували санкції на прослуховування, а їх спільники збували отриману інформацію. Крім цього, члени угруповання займалися продажем спеціальних технічних засобів для негласного отримання інформації та трафіку з'єднань абонентів мобільного зв'язку», - йдеться в повідомленні.

Також члени ОЗУ збували вогнепальну зброю і вибухові речовини із зони ООС, брали участь в рейдерських захопленнях, виготовляли і збували наркотичні речовини, займалися вимаганням коштів у підприємців і незаконним заволодінням майном.

Правоохоронці провели 45 одночасних обшуків в Києві, Харкові, Житомирі та Хмельницькому і вилучили речові докази.

Двом організаторам повідомлено про підозру за фактами незаконного поводження зі зброєю, незаконного придбання, збуту або використання спеціальних технічних засобів отримання інформації і несанкціонованого втручання в роботу автоматизованих систем, комп'ютерних мереж (ст.263, ст. 359 і 361 КК України), а двом активним учасникам - за фактом незаконного поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами (ст.263 КК України).

Вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Нагадаємо, раніше СБУ викрила три «ботоферми».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: