У Луганській області СБУ викрила схему розкрадання на ремонті шкіл та лікарень

Читать на русском
Схему розкрадання бюджетних коштів за участю підприємців та чиновника викрили в Луганській області. Про це повідомляє Служба безпеки України.
Фото СБУ

Схему розкрадання бюджетних коштів за участю підприємців та чиновника викрили в Луганській області.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Вони підозрюються у масштабному привласненні грошей, виділених на ремонти шкіл та лікарень.

Встановлено, що якийсь впливовий бізнесмен з міста Кремінна організував схему у 2018 році, в яку привернув чинного на той час чиновника райдержадміністрації та представників декількох фірм, що спеціалізуються на ремонтних роботах і торгівлі будматеріалами.

Чиновник забезпечував спільникам перемоги на тендерах на проведення робіт на соцоб'єктах району. Під час підготовки робіт підприємство-проектувальник завищувало вартість послуг і товарів у 1,5-2 рази. Матеріали закуповували у наближених фірм за завищеними цінами, а різницю переводили в готівку і забирали собі.

У рамках схеми зловмисники відремонтували 17 соціальних об'єктів на суму в 50 мільйонів гривень. Поки що встановлено, що тільки на ремонті даху п'яти шкіл вони привласнили майже 700 тисяч гривень. Точна сума збитків встановлюється.

Правоохоронці обшукали транспорт і місця проживання фігурантів у Києві та Кремінній. Вилучено чернетки, 800 тисяч гривень та інші речові докази. Чотирьом учасникам оборудки повідомлено про підозру. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Раніше в СБУ розповіли, кого підозрюють в обстрілі консульства Азербайджану.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: