У МЗС України відреагували на відкриття консульства Нікарагуа в Криму

Читать на русском
Україна висловила протест через відкриття почесного консульства Нікарагуа в окупованому Криму.
фото з відкритих джерел

Україна висловила протест через відкриття «почесного консульства Нікарагуа» в окупованому Криму. МЗС України готує санкції щодо Нікарагуа.

Про це повідомила пресслужба МЗС.

У МЗС України відреагували на розкопки РФ у КримуРосія як країна-окупант повинна припинити всі незаконні археологічні розкопки і земляні роботи в Криму.

10 листопада стало відомо, що Нікарагуа відкриває перше консульство іноземної держави на території кримського півострова (в Сімферополі). Для цього до Криму прибув посол Нікарагуа в РФ Альба Асусена Торрес.

«Ця дія вважається нашою державою нікчемною і розглядається як відверто недружній крок з боку Нікарагуа щодо України, який сприяє агресії Російської Федерації та її спробі анексії невід’ємної частини території України, якими є Автономна Республіка Крим та місто Севастополь», - йдеться в заяві.

МЗС України висловило протест і почало процес санкцій щодо Нікарагуа через незаконний і неузгоджений з Україною візит посла.

Санкції будуть ухвалені відповідно до «законів України і норм міжнародного права, для захисту суверенітету і територіальної цілісності нашої держави», заявили в МЗС.

У МЗС нагадали, що відповідно до законодавства України, в'їзд іноземців і осіб без громадянства на тимчасово окуповану територію і виїзд з неї не передбачений законодавством України.

При цьому МЗС України неодноразово попереджало Нікарагуа про неприпустимість дій, що порушують суверенітет і територіальну цілісність держави.

Нагадаємо, раніше в МЗС України відреагували на обстріл консульства Азербайджану в Харкові.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: