Байден проти Трампа: чого чекати від нової Адміністрації США

Читать на русском
Олександр Леоновполітолог

У США триває підрахунок голосів на президентських виборах. У коментарі «Слово і діло» політолог Олександр Леонов зазначив, що в порівнянні з 2016 роком, українські політики на цей раз утримувалися від прямої підтримки одного з кандидатів, але Київ розраховує на двопартійну підтримку з боку США за будь-якої Адміністрації.

«Джо Байден говорив, що триматиме Україну у полі зору своєї політики. Справа в тому, що він дуже добре обізнаний з українським питанням. У статусі віцепрезидента він фактично відповідав за українське питання і дуже багато контактував із п’ятим президентом», – сказав Леонов.

Проте Леонов зазначив, що у разі перемоги Байдена, історія навколо «Бурісми», матиме своє продовження вже в полі американської правоохоронної системи.

Вибори у США: Байден випереджає ТрампаЗа попередніми результатами на президентських виборах в США, кандидат від Демократичної партії Джо Байден випереджає республіканця Дональда Трампа на 23 голоси виборників.

«Дуже важливо, що українські політики утрималися від того, щоб відкрито підтримувати когось із кандидатів. Тому, що стосується, українських політиків – на щастя, вдалося утриматися від прямого висловлення позицій, бо це вважливо для збереження двопартійної підтримки», – сказав експерт.

Політолог зауважив, що все ж таки до перемоги ближчий кандидат від Демократичної партії Джо Байден.

«Мені здається, що все більше шансів на перемогу у лідера демократів – Джо Байдена. Ще вчора здавалося, що більше шансів у Дональда Трампа, оскільки він начебто взяв більше голосів серед «хитких» штатів. Але зараз почали рахувати бюлетені, які надійшли поштою, а там більша частина за Байдена. Ну і два таких приклади: у штаті Мічиган, де розрив між кандидатами становив 10%, і коли продовжили підрахунок попереду опинився Байден. Також важливий штат – Пенсильванія, там ситуація почала змінюватися, і в кінці розрив між Байденом та Трампом поступово почав скорочуватися. Очевидно, що динаміка не на користь Трампа», – сказав Леонов.

Нагадаємо, раніше адвокат Дональда Трампа Рудольф Джуліані заявив, що передвиборчий штаб чинного президента США, ймовірно, оскаржуватиме в суді результати президентських виборів на федеральному рівні.

Також ми писали, що на президентських виборах у США явка виявилася найвищою за 120 років.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: