В ООН назвали кількість жителів планети, яким загрожує голод через пандемію

Читать на русском
Через пандемію коронавірусу безліч людей постраждає від голоду. Такі дані аналізу Всесвітньої продовольчої програми ООН.
Фото - hashtelegraph.

Аналіз Всесвітньої продовольчої програми ООН (ВПП ООН) показав, що через пандемію коронавірусу безліч людей постраждає також від голоду через гуманітарну катастрофу.

Згідно з останніми розрахунками, чверть мільярда жителів планети вже в цьому 2020 році, можуть зіткнутися з сильним голодом.

Пандемія коронавірусу: що заборонили експортувати країни світу під час карантинуПротичумні захисні костюми, лимони, гречка й рис, а також медичне обладнання підпали під заборону в різних країнах світу під час епідемії COVID-19.

ВПП ООН попередньо розміщує тримісячний запас продовольства в найбільш уразливих країнах.

Раніше директор Програми Девід Бізлі заявляв, що нинішня пандемія коронавірусу може призвести до голоду.

Також в ООН прогнозували, що поширення коронавірусу в бідних країнах може повторно вдарити по США і Європі, якщо ті не нададуть допомогу країнам з економікою, що розвивається.

Експерти не заперечують, що для світової економіки втрати, викликані вірусом Covid-19, можуть бути більш серйозними, ніж навіть за часів Великої депресії.

Нагадаємо, в світі на ранок 13 травня від COVID-19 померли 291 334 особи, вилікувалися більш 1 млн 483 тис. 198 осіб. Загальна кількість виявлених випадків зараження досягла 4,2 млн осіб.

В Україні зафіксовано 16 023 випадки коронавірусної хвороби.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: