Українські пункти пропуску пройдуть шенгенське оцінювання

Читать на русском
Українські пункти пропуску та окремі прикордонні підрозділи пройдуть шенгенське оцінювання. Його проведуть протягом тижня.

Українські пункти пропуску та окремі прикордонні підрозділи пройдуть шенгенське оцінювання. Його проведуть протягом тижня представники Держприкордонслужби України спільно з європейськими експертами в рамках міжнародного проекту Twinning.

Про це повідомляє у вівторок, 17 квітня, прес-центр ДПСУ, пише «Слово і Діло».

Відзначено, що оцінювання визначатиме ефективність процедур із виявлення підроблених документів і викрадених автомобілів. Такі заходи на кордоні України проводяться вперше.

За даними відомства, 16 квітня три групи експертів, серед яких також представники прикордонних відомств Німеччини, Литви, Польщі та Представництва ЄС в Україні, вже працювали в пунктах пропуску для повітряного сполучення Львова, Харкова та Одеси.

«Протягом тижня також пройдуть візити до низки пунктів пропуску, серед яких Дніпропетровськ, Краковець, Гоптівка, Ужгород, Плетенівка, Чоп, Іллічівський морський торговельний порт, Миколаївський морський торговельний порт і Херсонський морський торговельний порт», – ідеться в повідомленні.

Також окремі експерти працюватимуть в Одеському загоні морської охорони та управлінні морської охорони адміністрації Держприкордонслужби.

Як пояснили у відомстві, під час роботи груп передбачається моделювання можливих сценаріїв розвитку обстановки, визначення відповідності функціональних можливостей і характеристик обладнання, здійснення перевірки реалізації повноважень посадовими особами ДПСУ та їх відповідність кращим європейським практикам.

Раніше повідомлялося, що прикордонники викрили схему незаконного ввезення автомобілів.

Також відзначимо, що в Сумській області прикордонники затримали громадян Азербайджану.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: