У Мінфіні розповіли, скільки вже витрачено з COVID-фонду

Читать на русском

В Україні на 23 жовтня з Фонду боротьби з COVID-19 витрачено 34,1 млрд грн з 66 млрд грн. Це більш як половина від загальної суми.
Інформація про використання коштів Фонду боротьби з COVID-19.Фото - Мінфин.

В Україні станом на 23 жовтня з Фонду боротьби з COVID-19 витрачено 34,1 млрд грн з 66 млрд грн. Це становить 52% від загальної суми.

Про це повідомила пресслужба Міністерства фінансів.

Степанов розповів про ситуацію із закупівлею 840 апаратів ШВЛВ Україні вистачає апаратів штучної вентиляції легенів, закуповувати обіцяні раніше 840 немає необхідності.

«На галузь охорони здоров’я використано 5,8 млрд грн із передбачених 16,3 млрд грн або 35%. Зокрема, на закупівлю апаратів штучної вентиляції легень витрачено 21 млн грн (виділено 100 млн грн); на забезпечення лабораторій МОЗ та закупівлю засобів індивідуального захисту для медичних працівників витрачено 624 млн грн з передбачених 2,9 млрд грн. На субвенцію місцевим бюджетам для забезпечення лікарень киснем спрямовано 571 млн грн. Також на підвищення надбавок і доплат медичним працівникам витрачено 2,7 млрд грн з передбачених 6 млрд грн. Кошти, виділені на придбання обладнання для приймальних відділень опорних лікарень, поки що не використовувались», — йдеться в повідомленні.

За даними Мінфіну, витрати розподілилися таким чином:

  • у сфері соціального захисту використано 9,3 млрд грн (89%) з передбачених 10,4 млрд грн;
  • на забезпечення правопорядку використано 2,4 млрд грн з 2,7 млрд грн (91%).
  • на будівництво і ремонт доріг використано 16,3 млрд грн (47%) з виділених 35 млрд гривень;
  • на державну підтримку сфери культури, туризму та креативних індустрій передбачено 1 млрд грн, із яких наразі використано лише 6 млн гривень.
  • на відновлення видатків, які були скорочені при створенні Фонду, передбачено 524 млн грн, із яких наразі використано 165 млн грн або 31%.

Нагадаємо, у інтерв'ю «Слово і діло» міністр охорони здоров'я Максим Степанов розповів про ситуацію із закупівлею 840 апаратів ШВЛ.

Раніше прем'єр Денис Шмигаль повідомляв, що кошти з антикоронавірусного фонду повністю розподілені.

Також спікер Верховної ради Дмитро Разумков розповів, що в держбюджеті-2021 створення нового COVID-фонду не передбачено.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: