Заяви Трампа про вибори підривають віру в демократію – ОБСЄ

Читать на русском
В ОБСЄ заявили про те, що заяви президента США Дональда Трампа про проблеми з підрахунком голосів є безпідставними та підривають довіру суспільства до інститутів демократії.

В ОБСЄ заявили про те, що заяви президента США Дональда Трампа про проблеми з підрахунком голосів є безпідставними та підривають довіру суспільства до інститутів демократії.

Про це сказано в попередньому звіті місії ОБСЄ, повідомляє CNN у четвер, 5 листопада.

Вибори були «конкурентними та добре організованими, попри юридичну невизначеність і логістичні виклики», запевнили в ОБСЄ.

Байден проти Трампа: чого чекати від нової Адміністрації СШАУ порівнянні із 2016 роком, українські політики цього разу утримувалися від прямої підтримки одного із кандидатів, але Київ розраховує на двопартійну підтримку з боку США при будь-якій Адміністрації, вважає експерт.

Спостерігачі додають, що «пізні юридичні виклики та необґрунтовані заяви про фальсифікації виборів спантеличили та стурбували як посадових осіб, залучених до організації виборів, так і виборців». У звіті наголошують, що мають на увазі заяви Дональда Трампа.

«Безпідставні твердження про систематичні проблеми, зокрема з боку чинного президента, в тому числі в ніч після виборів, завдають шкоди довірі громадян до демократичних інститутів», - сказано у звіті місії.

Крім того, спостерігачі відзначили рекордно високу явку, якій сприяла, в тому числі можливість голосування поштою.

«Не дивлячись на численні публічні заяви чинного президента про надійність голосування поштою, кількість і масштаби скарг щодо фальсифікацій, пов'язаних із голосуванням поштою, залишається вкрай незначною», - відзначили спостерігачі.

Нагадаємо, раніше адвокат Дональда Трампа Рудольф Джуліані заявив, що передвиборчий штаб чинного президента США, ймовірно, оскаржуватиме в суді результати президентських виборів на федеральному рівні.

Також ми писали, що на президентських виборах в США явка виявилася найвищою за 120 років.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: