Вибори в США: достроково проголосувало понад 100 млн виборців

Читать на русском
Дострокові голоси складають понад 47% від загального числа виборців. При цьому у 21 штаті та Вашингтоні проголосували вже більша частина виборців.

На виборах в США вже встигли достроково проголосувати рекордні понад 100 млн виборців.

Про це повідомляє CNN у вівторок, 3 листопада.

Дострокові голоси складають понад 47% від загального числа виборців. При цьому у 21 штаті та Вашингтоні проголосували вже більша частина виборців, а мінімум в шести штатах - Техасі, Гаваях, Неваді, Вашингтоні, Аризоні та Монтані - явка вже перевищила загальну явку на виборах 2016 року.

Вибори в США: електоральна підтримка Трампа та БайденаДжо Байден випереджає Дональда Трампа за результатами опитувань. Підтримка Трампа не перевищувала 46 відсотків, а підтримка Байдена не опускалася нижче 47 відсотків.

Крім того, ще в семи штатах достроково проголосували близько 90% виборців, які в цілому взяли участь у голосуванні у 2016 році. Це Північна Кароліна, Орегон, Колорадо, Нью-Мексико, Джорджія, Флорида і Теннессі. У загальнонаціональному вимірі, ці понад 100 млн бюлетенів становлять вже 73% від всієї явки на президентських виборах 2016 року.

Водночас лише трохи менше половини виборців, що проголосували достроково - з 16 штатів, які вважаються ключовими у визначенні переможця президентських виборів.

Відзначимо, що така ситуація зумовлена ​​епідемією коронавірусу, яка забрала в США життя понад 230 тисяч людей.

Нагадаємо, головними конкурентами в боротьбі за президентське крісло є чинний глава держави, республіканець Дональд Трамп і представник Демократичної партії, колишній віцепрезидент Джо Байден. За даними передвиборчих рейтингів Байден випереджав Трампа.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: