Вибори в США: достроково проголосували 95 млн американців

Читать на русском
За добу до виборів президента в США понад 95 млн громадян країни вже віддали свої голоси достроково.

За добу до виборів президента в США понад 95 млн громадян країни вже віддали свої голоси достроково.

Про це в понеділок, 2 листопада, повідомляє Reuters із посиланням на дані підрахунку The United States Election Project, проєкту при університеті Флориди, який відстежує явку на виборах.

Зазначено, що це рекордна кількість голосів, відданих достроково - 69% від усієї явки на виборах-2016.

Експерти прогнозують, що на виборах 3 листопада свої голоси віддадуть значно більше громадян, ніж у 2016 році, коли проголосували 138 млн американців. Чотири роки тому достроково проголосували всього 47 млн ​​осіб.

Трамп vs Байден: що потрібно знати про кандидатів на пост президента СШАПрезидентські вибори в США відбудуться 3 листопада. За пост в Білому домі борються Дональд Трамп і Джо Байден.

Різке зростання голосів, відданих за допомогою пошти та особистого дострокового голосування, пояснюють пандемією коронавірусу, жертвами якої стали понад 230 тисяч осіб.

Опитування Reuters/Ipsos, проведене 27-29 жовтня, показує, що Джо Байден лідирує з 51% голосів проти 43% у Дональда Трампа. Але результат виборів, як і раніше, є непередбачуваним, оскільки вирішальними є те, за кого проголосують ключові штати, серед яких, зокрема, Арізона, Флорида і Північна Кароліна.

Очікується, що велика кількість прихильників Трампа особисто з'явиться на голосування в день виборів. Сам Трамп неодноразово критикував голосування поштою, заявляючи, що через нього можна фальсифікувати голосування, не надавши ніяких доказів своїх слів.

Нагадаємо, на виборах в США достроково проголосували вже понад 92 млн виборців.

Також відзначимо, основний день для голосування на президентських виборах в США - 3 листопада.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: