У Мін'юсті розповіли, скільки щомісяця витрачають на довічно ув'язнених

Читать на русском
На утримання осіб, які відбувають довічне ув’язнення в Україні, з бюджету щомісяця витрачається близько 10 тисяч гривень на людину.
фото pravda.com.ua

На утримання осіб, які відбувають довічне ув’язнення в Україні, з бюджету щомісяця витрачається близько 10 тисяч гривень на людину.

Про це заявив міністр юстиції України Денис Малюська в інтерв’ю Радіо Свобода.

Він відзначив, що нині довічне покарання в Україні відбуває близько 1,5 тисячі осіб.

«У нас навіть більше, ніж півтори тисячі «довічників» в Україні. Утримання кожного з них – це не менше ніж 10 тисяч гривень на місяць. Ми їх харчуємо, охороняємо, забезпечуємо проживанням. Я розумію, що все це поганенької якості, але менше з тим. Фінансування йде і ресурси витрачаються. І це відбувається не 10 років, не 20 років, а поки людина не помре», – поскаржився міністр.

Міністр зауважив, що ув’язнені могли б частково утримувати себе самі.

«Якщо хтось вважає, що вони не повинні працювати, а вони повинні дивитися у стелю і «насолоджуватися життям», а потім врешті-решт на якомусь етапі у глибокій старості померти, то це неправильно», - підкреслив міністр.

Нагадаємо, раніше Денис Малюська заявив, що платні камери в слідчих ізоляторах України принесли до бюджету вже понад один мільйон гривень, які будуть витрачені на проведення ремонту у безкоштовних камерах.

Також він повідомив, що в непідконтрольних районах Луганської та Донецької областей фальсифікують дані про народжуваність та смертність громадян.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: