Малюська розповів про нові правила перебування в СІЗО

Читать на русском
В українських СІЗО та в'язницях з'явиться можливість заняття спортом, жінки зможуть носити прикраси, а чоловіки - довгу зачіску.
facebook.com/people/Denis-Malyuska

В українських СІЗО та в'язницях запровадять нові правила перебування. Для ув'язнених з'явиться можливість заняття спортом, жінки зможуть носити прикраси, а чоловіки – довгу зачіску.

Про це повідомив міністр юстиції України Денис Малюська на своїй сторінці в Facebook 25 вересня.

«Подарункові сертифікати» в СІЗО: на кого розраховані послуги Мін'юстуДії Міністерства юстиції – неконституційні та порушують Конвенцію прав людини, вважає експерт.

«Ми вдосконалили нормативку щодо СІЗО і установ виконання покарань. І там досить багато нововведень, в тому числі на виконання рішень ЄСПЛ. У камерах СІЗО з'являться холодильники (правда не за державний рахунок), а на прогулянкових двориках - додаткові можливості для заняття спортом, крім стандартних перекладин і брусів», - зазначив він.

Крім того, за словами Малюськи, адвокати отримають можливість роботи з ноутбуками і портативними принтерами, а жінки зможуть носити прикраси з недорогоцінних матеріалів.

«Щасливчики», які потрапили до СІЗО або карцеру, зможуть взяти з собою книги. І моє улюблене - зачіска (довжина волосся) у чоловіків може перетворитися з просто «короткої» в більш ліберальну з лімітом довжини в 5 сантиметрів», - додав Малюська.

Нагадаємо, раніше Малюська повідомляв, що платні СІЗО принесли вже понад 760 тисяч гривень.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: