Ляшко пояснив, які «10 млн тестів» мав на увазі Зеленський в березневому відеозверненні

Читать на русском
У березні Володимир Зеленський анонсував прибуття з Китаю 10 млн ПЛР-тестів. Віктор Ляшко пояснив, чому фактично їх виявилося менше.
kmu.gov.ua

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко пояснив ситуацію з 10 млн тестів на коронавірус, про які президент Володимир Зеленський говорив в березневому відеозверненні.

Про тести Ляшко розповів в ефірі «16+» на skrypin.ua.

Коронавірус у світі: допомога Китаю і міжнародних організацій у боротьбі з хворобоюКитай ділиться своїм досвідом у боротьбі з коронавірусом, відряджаючи медиків і обладнання в інші країни.

20 березня Зеленський у відеозверненні анонсував прибуття з Китаю 10 млн тестів на коронавірус: «У найближчі 48 годин очікуємо прибуття в Україну з Китаю 10 млн високоточних лабораторних тестів, які будуть розподілені по всіх куточках України. Десять апаратів ШВЛ, мільйон масок, які надійдуть в українські аптеки, 100 тисяч масок підвищеного захисту для лікарів і співробітників поліції, 400 тисяч експрес-тестів і 10 тисяч літрів дезинфікуючого засобу». Однак по факту прибуло близько 500 тест-систем.

«Коли ми говоримо про тестування полімеразною ланцюговою реакцією (це ПЛР-тестування), там один тест – це 96 досліджень. Коли надійшла інформація про те, що ми привозимо з Китаю ось стільки-то коробок, фахівці-вірусологи перемножили ці коробочки на тест і на кількість досліджень, і у нас виходило 10 млн досліджень. Надалі (я вже навіть не згадаю, скільки прийшло) інформація, яка була, з тим, що прийшло, трохи не збіглася», – пояснив Ляшко. При цьому, скільки саме прийшло тестів, чиновник вже не пам'ятає.

Віктор Ляшко | 16+ | Головний санітарний лікар ризикнувskrypin.ua

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров'я України планує в листопаді вийти на показник в 50 тисяч проведених тестувань методом ПЛР на добу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: