Тільки в шести областях ДВК завершили підрахунок голосів – ЦВК

Читать на русском
В Україні лише в шести областях дільниці повністю закінчили підрахунок голосів, склали протоколи і передали до тервиборчкомів.
фото Станіслав Козлюк

В Україні понад 91% дільничних виборчих комісій (ДВК) завершили підрахунок голосів, склали протоколи і передали до тервиборчкомів. Повністю процес завершено в шести областях.

Про це повідомляє пресслужба ЦВК у вівторок, 27 жовтня.

Місцеві вибори в Україні: як змінювалася явка за період незалежностіЯвка на місцевих виборах 2020 склала 36,9 відсотків. Це найнижчий показник за період незалежності України.

«Станом на 12:00 27 жовтня 2020 року, майже 26 700 дільничних виборчих комісій, що становить понад 91% від загальної кількості утворених ДВК, завершили підрахунок голосів виборців, склали про це протоколи і передали всю виборчу документацію відповідним територіальним виборчим комісіям», - сказано в повідомленні.

Як уточнили в ЦВК, підрахунок повністю завершено в таких шести регіонах: Волинській, Закарпатській, Івано-Франківській, Сумській, Хмельницькій і Чернівецькій областях.

У той же час в комісії повідомили, що вже почався процес передачі протоколів за підсумками голосування по виборах депутатів районних і обласних рад від ТВК територіальних громад (сільських, селищних, міських) до районних та обласних територіальних виборчих комісій.

Зокрема, в 15 областях України районні ТВК вже прийняли 60 таких протоколів. У 9 регіонах 9 протоколів отримали обласні ТВК.

Нагадаємо, раніше в ЦВК назвали підсумкову явку на місцевих виборах в Україні.

«Слово і діло» також повідомляло, що на довиборах у парламент по округу №208 (Чернігівська область) за підсумками підрахунку 94,97% голосів перемагає кандидат від «Слуги народу» Анатолій Гунько. Він набрав 34,05% голосів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: