У ЦВК допустили перенесення другого туру місцевих виборів

Читать на русском
У ЦВК допустили, що другий тур виборів мерів у окремих містах може пройти не в листопаді, як планувалося, а в грудні через можливі судові розгляди.

У ЦВК допустили, що другий тур виборів мерів у окремих містах може пройти не в листопаді, як планувалося, а в грудні через можливі судові розгляди.

Про це в понеділок, 26 жовтня, Українським Новинам повідомив заступник голови ЦВК Сергій Дубовик.

Перші результати голосування: чи посилиться вплив регіонівМісцеві вибори стали продовженням переформатування політичної системи України, внаслідок чого загальнонаціональні партії послабили свій вплив, вважає експерт.

За його словами, відповідно до календарного плану проведення місцевих виборів результати мають бути встановлені до 6 листопада включно, а згідно з Виборчим кодексом в містах з понад 75 тис. виборців, де 25 жовтня жоден із кандидатів не набрав понад 50% голосів, другий тур виборів мера має бути призначений на неділю у межах тритижневого терміну.

Дубовик пояснив, що, якщо результати виборів будуть оскаржувати в суді, то другий тур відкладеться ще на тиждень.

«На встановлення результатів виборів у територіальних виборчих комісій є 12 днів. Але хтось може встановити їх швидше. Тому дата другого туру не може бути однаковою. Тим більше ніхто не сказав, що ці результати не будуть оскаржені. В такому випадку вибори змістяться до прийняття рішення судом. Судовий розгляд - це, умовно кажучи, ще тиждень. Тобто другий тур може відбутися і на початку грудня», - зазначив Дубов.

Раніше в ЦВК уточнили підсумкову явку на місцевих виборах.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: