Кабмін виділив 90 млн грн на запобігання пожежам у зоні відчуження

Читать на русском
Кабінет міністрів України виділив з резервного фонду Державного бюджету майже 90 млн гривень на запобігання пожежам у зоні відчуження.

Кабінет міністрів України виділив із резервного фонду Державного бюджету майже 90 млн гривень на запобігання пожежам у зоні відчуження.

Кошти будуть спрямовані на оновлення техніки, протипожежного устаткування та створення резерву паливно-мастильних матеріалів, повідомляє пресслужба Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України.

Найбільші лісові пожежі в Чорнобилі та у світі за останні 20 роківКількість масштабних лісових пожеж збільшилася через посуху, зміну клімату та банальну людьську недбалість.

Голова відомства Роман Абрамовський заявив, що лісові пожежні станції у зоні відчуження обладнані технікою, яка була закуплена ще у 80-90 роках минулого століття.

Зазначається, що частина виділених коштів буде спрямована на створення резерву паливно-мастильних матеріалів у ДСП «Північна Пуща». Це дозволить якісно та вчасно здійснювати протипожежне спостереження та реагувати на надзвичайні ситуації.

Нагадаємо, у цьому році пожежа в Чорнобильській зоні розпочалася 4 квітня. Тоді ситуація ускладнювалася тим, що вогонь вирував на радіаційних ділянках, однак рятувальникам ДСНС вдалося загасити загоряння лісу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: