Скільки коштів витратили на маски та дезінфектори для Ради і Кабміну

Читать на русском

Коронавірус в Україні не щадить нікого: за останніми даними, на COVID перехворіли близько 60 народних депутатів, хворі були також серед членів уряду. Щоби захистити депутатів і чиновників, органи влади змушені витрачати сотні тисяч гривень на засоби захисту від коронавірусу. «Слово і діло» пропонує подивитися, скільки грошей пішло на маски та дезінфектори для Верховної ради і Кабміну.

За даними системи ProZorro, цього року для українського парламенту закупили 81 тисячу одноразових медичних масок загальною вартістю 404,5 тис. грн (без урахування ПДВ). Крім того, для депутатів купили 650 літрів дезінфекційних засобів («СЕПТОЛ», «Софта», «Інол», «Аніосраб»). Це коштувало 162,1 тис. грн.

Для Кабінету міністрів захисних масок не закуповували, тільки дезінфектори. 96,6 літрів антисептика для рук (Healer, Protex), а також розпилювачі для них коштували загалом 10 тис. грн.

Засоби індивідуального захисту придбали також для Конституційного суду України: 11 тисяч масок (68,7 тис. грн) і 9 тисяч дезінфекційних серветок (12,6 тис. грн).

Нагадаємо, в Україні на початку квітня було створено Фонд боротьби з коронавірусом. «Слово і діло» писало про те, які прохання з регіонів про виділення коштів відхилив уряд.

Раніше Кабінет міністрів виділив майже 540 млн грн на забезпечення шкіл засобами дезінфекції і масками.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: