ЦВК прогнозує тривалий підрахунок голосів після виборів

Читать на русском
ЦВК прогнозує, що підрахунок результатів голосування на місцевих виборах 25 жовтня буде тривалим.
kyiveuromarathon

Центральна виборча комісія прогнозує, що підрахунок результатів голосування на місцевих виборах 25 жовтня буде тривалим.

Про це йдеться в матеріалі ЦВК на сторінці в Facebook, де наводиться відповідна інфографіка після симуляції підрахунку голосів виборців.

Вибори за новими правилами: чи виникнуть складнощі під час голосуванняВиборцям варто завчасно поцікавитися новими правилами, за якими буде проходити голосування, вважає експерт.

Як заявили в ЦВК, під час симулювання підрахунку певні труднощі виникли при заповненні протоколу про підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці.

Так, внесення відомостей - повних назв 15 місцевих організацій політичних партій та ПІБ кандидатів у депутати (5 місцевих організацій партій за 7 кандидатів, 5 - по 9 кандидатів і 5 - по 12 кандидатів) в один екземпляр протоколу «від руки» зайняло 1 годину 40 хв.

«Це за умови, що «секретарю комісії» вже допомагав інший «член комісії»і диктував ПІБ кандидатів», - йдеться в повідомленні.

Щоб спростити процес, ЦВК ухвалила постанову, згідно з якою для зменшення часу оформлення протоколу повні назви місцевих організацій партій та ПІБ кандидатів будуть надруковані.

«Підрахунок голосів виборців 25 жовтня стане серйозним випробуванням для всіх виборчих комісій. Він буде тривалим. Ми просимо членів комісій дотримуватися чіткого алгоритму дій, щоб підрахунок голосів провели правильно і без ускладнень», - резюмували у відомстві.

Нагадаємо, місцеві вибори в Україні пройдуть 25 жовтня.

«Слово і діло» вивчило, як епідемія коронавірусу позначиться на явці та результатах виборів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: