Туреччина готова випускати безпілотники в Україні

Читать на русском
Влада України шукає майданчик для турецької компанії Bayraktar у рамках домовленості про виробництво безпілотних літальних апаратів.
Фото: Wing.com.ua

Влада України шукає майданчик для турецької компанії Bayraktar у рамках домовленості про виробництво безпілотних літальних апаратів.

Про це в суботу, 24 жовтня, повідомило інформагентство Інтерфакс-Україна з посиланням на віцепрем'єра Олега Уруського.

«Турецька сторона готова зробити інвестицію. Їм від нас необхідна площадка з відповідними вимогами, на якій вони побудують підприємство, яке в підсумку потім буде виробляти ці апарати», - сказав він.

Уруський уточнив, що такий змінений підхід турецька сторона представила нещодавно, а раніше вона була готова розмістити виробництво на одному з підприємств держконцерну Укроборонпром.

Віцепрем'єр уточнив, що на підприємстві Bayraktar в Україні працюватимуть українські інженери та конструктори та воно отримає право продажу БПЛА як на українському, так і на інших ринках.

Уруський також повідомив, що розглядається можливість спільного з Туреччиною виробництва пересувних протитанкових ракетних комплексів і організацію спільного підприємства з виробництва в Туреччині авіаційних двигунів як для БПЛА, так і для вертольотів і можливого турецького перспективного бойового літака.

«Передбачаємо, що буде створено кілька спільних підприємств, в тому числі в морській тематиці», - сказав Уруський.

Він уточнив, що Міноборони України зацікавилося турецькими корветами, детальних переговорів ще не було, але перший корвет може бути побудований в Туреччині, а решта вже на українському підприємстві.

Раніше повідомлялося про те, що Міністерство оборони планує придбати до 12 турецьких комплексів Bayraktar TB2.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: