Аваков зробив заяву за підсумками виборчої кампанії

Читать на русском
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков закликав українців не вчиняти порушень під час місцевих виборів.
фото МВС

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков у зв'язку з завершенням виборчої кампанії підсумував роботу органів МВС і закликав українців не вчиняти порушень під час місцевих виборів.

Про це повідомляє пресслужба МВС 23 жовтня.

Вибори та закон: чому провадження стосовно виборчих прав українців рідко доходять до судуПроблеми із розслідуванням порушень виборчих прав виникають переважно на досудовому етапі через те, що поліція залишається під політичним впливом, а реформа – не доведена до кінця, вважає юрист.

Аваков нагадав, що завтра в Україні - день тиші. А після відбудеться саме голосування, підрахунок голосів та встановлення результатів.

За словами міністра, вже в період передвиборної кампанії силовики фіксували низку гучних порушень, серед яких «виборча сітка» в Одесі та Чернігівській області.

Всього Нацполіція відкрила понад 500 кримінальних проваджень щодо порушення виборчого процесу.

«По кожному з них буде здійснено розслідування і дана правова оцінка. Звертаюся також до учасників виборчого процесу - від кандидатів до членів комісій - не зіпсувати собі життя покаранням за порушення закону, воно того не варте», - підкреслив Аваков.

Також він звернувся до кандидатів, які балотуються на виборах.

«Тому ще раз звертаюся до кандидатів і виборчих штабів - навіть не намагайтеся вдатися до «вкидань», «каруселей», підвозу виборців і інших брудних схем! МВС жорстко налаштовані реагувати на порушення! На чергування виведено досить оперативних груп, напоготові знаходяться всі підрозділи - від авіації до вибухотехніків. Всього до забезпечення громадської безпеки та порядку під час місцевих виборів залучено майже 140 тисяч співробітників МВС. Прошу не провокувати і не перевіряти систему МВС на міцність!», - резюмував глава МВС.

Нагадаємо, раніше генпрокурор Ірина Венедіктова закликала українців повідомляти про підкуп або будь-які інші порушення на виборах правоохоронним органам.

Як відомо, МВС відкрило вже понад 500 кримінальних проваджень за порушення на місцевих виборах-2020.

При цьому Національна поліція у відповідь на запит «Слово і діло» повідомила, що під час президентської та парламентської виборчих кампаній 2019 року більшість справ в частині підкупу виборців було закрито на досудовому етапі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: