МОЗ планує створити окремий інститут вакцин

Читать на русском
У Міністерстві охорони здоров'я розглядають можливість створення окремого інституту вакцин в Україні.

У Міністерстві охорони здоров'я розглядають можливість створення окремого інституту вакцин в Україні.

Про це сказав міністр охорони здоров'я України Максим Степанов на пресконференції у четвер, 22 жовтня.

Боротьба з COVID-19: як запобігти політичним маніпуляціям щодо української вакциниЩоби запобігти політичним маніпуляціям довкола створення вакцини проти коронавірусу, потрібно забезпечити прозорість процесу, вважає експерт.

«Ви напевно знаєте, що у нас не те що 3-го рівня (біозахисту - ред.) на сьогодні немає, у нас останні 5-6 років цьому питанню взагалі ніхто не приділяв увагу», - сказав Степанов.

За його словами, на початок епідемії в країні була лише одна станція з автоматичного виділення РНК.

«Зараз, звичайно, ситуація набагато покращилася, але ми говоримо про те, що наша думка, 100% буде реалізована, що ми повинні мати лабораторії BCl2 в кожній області - це 2-й рівень, ми обов'язково повинні мати BCl3 і BCl3 +. Для цього ми повинні їх створити. Зараз ми розглядаємо такий проєкт в нашому інституті Громашевського, або створення окремого інституту вакцин», - заявив міністр.

Нагадаємо, розробники української вакцини від COVID-19 сьогодні повідомили, що вже успішно завершені випробування на тваринах і через кілька місяців почнуться випробування на людях.

При цьому президент України Володимир Зеленський заявив, що «незважаючи на нашу українську вакцину, якщо у когось буде підтверджена вакцина раніше, ми будемо закуповувати, в будь-якому випадку».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: