ВООЗ зафіксувала новий тижневий антирекорд по коронавірусу

Читать на русском
Протягом останнього тижня кількість інфікованих коронавірусною інфекцією у світі зросло більш на 2,4 мільйона осіб – це абсолютний тижневий рекорд з початку пандемії.
Фото з відкритих джерел

Протягом останнього тижня кількість інфікованих коронавірусною інфекцією у світі зросло більш на 2,4 мільйона осіб – це абсолютний тижневий рекорд з початку пандемії.

Про це свідчать дані ВООЗ.

У них зазначається, що за той же звітний період від хвороби померло близько 36 тисяч людей, що відповідає показникам попереднього тижня. Водночас, кількість випадків зараження коронавірусом стрімко зростає.

«Кількість нових випадків COVID-19 продовжує прискорено зростати, тоді як число нових смертей залишається відносно стабільним. За останній тиждень зареєстрували понад 2,4 млн нових випадків захворювання і 36 тисяч нових смертей», - повідомляється в інформаційному бюлетені ВООЗ.

Також там зазначено, що найважча епідемічна ситуація спостерігається в Північній і Південній Америці. Всього в цьому регіоні з 12 по 18 жовтня заразилися понад 798 тисяч осіб, а загальне число інфікованих перевищило 18,8 млн.

В Європі зафіксовано 25-відсоткове зростання захворюваності у порівнянні з попереднім тижнем. Кількість хворих зросла більш ніж на 927 тисяч до понад 8 мільйонів осіб. За тиждень померли понад 8 тисяч, а загальна кількість померлих перевищила 256 тисяч осіб.

Нагадаємо, в Україні з'явився Національний штаб протидії біологічним загрозам для оперативного реагування на поширення COVID-19.

Також ми писали, що в українських лікарнях, які займаються лікуванням пацієнтів з коронавірусом, зайнято вже 68,4% ліжок.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: