В Україні створено новий штаб протидії COVID-19

Читать на русском
Рада 20 жовтня підтримала проєкт постанови про створення штабу протидії COVID-19 на чолі з президентом України Володимиром Зеленським.
president.gov.ua

В Україні з'явився Національний штаб протидії біологічним загрозам для оперативного реагування на поширення COVID-19. Його очолить президент Володимир Зеленський.

Відповідний проєкт постанови під №4228 ухвалила Верховна рада на засіданні 20 жовтня. Документ підтримали 308 нардепів.

Згідно з постановою, завдання Національного штабу протидії біологічним загрозам наступні:

  • Ввести в дію єдину всеукраїнську багатоканальну телефонну лінію для всіх громадян, у яких є симптоми або вони хворіють на COVID-19.

  • Забезпечити ефективну безкоштовну діагностику і тестування на COVID-19. Говориться про формування згідно регіональним розподілом необхідної кількості мобільних бригад для відбору у пацієнтів біологічного матеріалу за місцем проживання.

  • Відновити на рівні місцевого самоврядування системи невідкладної медичної допомоги - медичних бригад мінімального складу, забезпечених спеціалізованими медичними автотранспортом, засобами індивідуального захисту, медичними виробами та протоколами лікування.

  • Забезпечити інфекційні лікарні та інфекційні відділення лікарень двомісячним запасом лікарських засобів і медичних виробів для лікування COVID-19.

  • Надати додаткову доплату в розмірі до 300% місячної зарплати на немедичних працівників бригад екстреної медичної допомоги та на всіх працівників закладів охорони здоров'я, які надають медичну допомогу при COVID-19.

Нагадаємо, в Україні за минулу добу коронавірус підтвердили у 5469 осіб.

Також повідомлялося, що Зеленський зажадав розробити програму страхування для медиків, які працюють з коронавірусом.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: