ВООЗ прогнозує в Україні до 9 тисяч COVID-хворих щодня

Читать на русском
ВООЗ прогнозує в Україні до 7-9 тисяч нових випадків коронавірусу щодня. Така ситуація можлива найближчими місяцями.

В Україні добовий приріст хворих на COVID-19 подвоїться найближчими місяцями і складе від 7 до 9 тисяч випадків на день.

Такий прогноз озвучив керівник офісу Всесвітньої організації охорони здоров'я в Україні Ярно Хабіхт в інтерв'ю «Суспільному».

COVID-19 ставить нові «рекорди»: що може зупинити другу хвилюПриріст захворювання пов’язаний із початком нового навчального року, й медична система може не витримати навантаження, вважає експерт.

«Найближчими місяцями ми очікуємо, що кількість випадків перевищить 5 тисяч, і може становити від 7 до 9 тисяч випадків на день. У цьому ж контексті ми також спостерігаємо все більше випадків в Європі», - заявив Хабіхт, оцінюючи ситуацію з захворюваністю в Україні.

За його словами, в Україні передача вірусу спостерігається в кластерах.

«Ми не звузили передачу кластерного поширення (через соціальні зв'язки: сім'я, клас в школі, працівники одного відділу), до якого йде багато країн Європи. З наших досліджень ми знаємо, що тільки кожен четвертий регулярно миє руки. Також бачимо, що кожен третій не дотримується фізичної дистанції, коли відвідує різні заходи», - зазначив керівник офісу ВООЗ в Україні.

Нагадаємо, в Україні два дні поспіль фіксується рекордний добовий приріст COVID-19 - понад 4000 випадків. Загальна кількість хворих з початку пандемії досягла 213 028. При цьому одужали вже 94 443 українців, а померли 4193.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: